Ingvild Ørland - Blogger om foto og hverdag


Cinnamon roll pancakes (!)





Tar pannekaker noen steg høyere, så jeg har laget disse pannekakene med kanelbollefyll! Det er veldig lett og smaker kjempegodt! Men pass på at du ikke mister kontroll over saltet (det gjorde jeg...). Det eneste du egentlig gjør og trenger er dette:

Pannekakerøren:
1 kopp mel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 kopp melk
1 stort egg
2 ss matolje

- Bland mel, bakepulver og salt i en bolle
- Tilsett melk, egg og matolje og bland sammen.

Kanelbollefyll:
4 ss smør (viktig: ikke kokt, men smeltet)
ca. 1 ss kanel
ca. 1 ss sukker (gjerne brunt)

- Bland alt sammen i en skål og gjerne ha mer eller mindre av kanel og sukker etter eget ønske

Steking:
- Varm opp stekepanen og legg på en smørklatt.
- Bruk en liten øse eller isskje til å ta litt røre på stekepannen (ca. 10 cm i diameter)
- Skru varmen litt ned til rundt medium
- Når det begynner å "boble" i pannekaken, ta kanelfyllet i en spiral på pannekaken med en skje (prøv å ikke få det ut på pannen, men litt gjør ingenting)
- Når pannekaken begynner å få hull i seg, kan du snu den.
- Fortsett samme prosedyre på de neste pannekakene :-)
- Øvelse gjør mester!

- Hva synes dere?



dagens i-farten-frokost


iPhone

Så stod jeg opp en time forsent idag da, men fikk i meg frokost før skolen begynte! Haha, så kreativ som jeg er i farten, skjærte jeg opp jordbær og banan og blandet det i yoghurt med flerkornsflakes. Det anbefales hvertfall!

- andre som forsov seg idag?



Pancakes that your brother will love




Hvertfall min lillebror! Jeg elsker pannekaker, og det er så mange varianter å lage dem på. Jeg eksperimenterer bare når jeg lager dem. Noen ganger vil jeg ha dem små og tykke, så da tar jeg ekstra mel eller havregryn i røren til den ikke er så flytende.

Jeg bruker 2 egg hvis jeg skal lage til flere (2-4 personer), og 1 hvis det bare er til meg selv.
Denne oppskriften kan dere bare justere på etter hvor mange pannekaker dere ønsker.

Jeg bruker (til flere):
2 egg
ca 4 dl melk
2 ss sukker om ønsket
ca 2 dl mel
ca 3 dl havregryn

Visp sammen egg, melk og sukker til det er skummet. Deretter tar du oppi mel og havregryn til ønsket tykkelse, og blander sammen. Stek dem i litt smør.

Disse pannekakene smaker best med syltetøy, bær (og nutella ♥)

- Noen andre som elsker pannekaker?



Banan+egg=pannekaker




Jeg handlet inn mat selv idag og bestemte meg for å lage en god salat til middag. Den inneholdt kylling (stekt i karri), pasta, ruccola, fetaost og tomater. For tiden er jeg veldig glad i å ta bilder og redigere dem.

Oppskriften på pannekakene er en banan og ett egg (og noen blåbær) + kanel for ekstra smak. Bare mos bananen og bland sammen med egget. Jeg feilet litt, så måtte blande inn litt mel og melk fordi jeg pisket røren for luftig. Flinke meg!

- hva synes du om bildene?



frokost



Coop musli + melk med juice og ett bløtkokt egg. Det var den gode søndagsfrokosten min.

- hva spiser dere til frokost?



Cupcakes med rosa frosting





Wææ, lagte cupcakes idag på det nye kjøkkenet, ikke mitt, men det er snart ferdig det også! Brukte oppskriften jeg fant på Maren sin blogg, og tusen takk, Maren, for strøet jeg fikk til jul av deg! Jeg brukte philadelphia-ost, melis og sitron-essens (men jeg anbefaler vaniljeessens).

- Hva synes dere?

Les mer i arkivet » September 2013 » Mai 2013 » April 2013

INGVILD ØRLAND


OM MEG: Jeg er 18 år gammel fra Sandnes. Driver med foto, venner og trening. Er sykt glad i pannekaker og pizza.

KATEGORIER:

ARKIV:


bloglovindesign by mne
hits